Maak kennis met Ablie

De gidsen van GambiaSafari danken hun gidsenbaan voornamelijk aan zichzelf, dankzij hun eigen talenten en talenkennis, maar vooral ook hun betrouwbaarheid konden ze aan de slag bij GambiaSafari.

Ablie is onze hoofdgids, met hem is het allemaal begonnen en hij verdeelt de afspraken tijdens het hoogseizoen.

Ablie is een wat verlegen en vriendelijke jongeman die oorspronkelijk uit het dorpje Sibanor komt. Net als veel jongens uit het binnenland werd hij naar de kust gestuurd om daar naar school te gaan. Hij bleek een zeer goede leerling te zijn en haalde met zijn eindexamens de hoogste scores van zijn school! Er leek een gouden toekomst voor hem weggelegd maar helaas door de schrijnende werkeloosheid in Gambia bleef deze zeer intelligente jongen werkeloos. Toen ook nog zijn vader overleed kreeg hij de zorg voor zijn moeder en broertjes en zusjes erbij. Ablie had hier en daar wel eens werk maar dit was nooit vast werk en hij verdiende er zeer weinig mee. En nu heeft Ablie, na 5 jaar werkeloos te zijn geweest, een vaste baan als gids bij GambiaSafari.

Zoals Ablie zelf zegt is het een droom die uitkomt en hij heeft er enorm veel plezier in om toeristen zijn prachtige land te laten zien. Ablie weet ontzettend veel over Gambia en weet dit op een zeer leuke en boeiende manier aan " zijn" toeristen te vertellen. In het gastenboek kan je lezen wat de ervaringen zijn van toeristen die al met Ablie op safari zijn gegaan en dol enthousiast hierover zijn.