Gambia safari

Gambia - the smiling coast of africa

Fathala Wildpark Senegal

Dit is een volledige dagexcursie. Jullie worden om 5 uur in de ochtend opgehaald bij jullie hotel, waarna jullie naar de haven in Banjul gaan om daar op de veerboot te stappen naar Barra. In Barra staat een andere jeep al op jullie te wachten en rijden jullie naar het park. Aangekomen is het eerst tijd voor ontbijt en kunnen jullie de tickets kopen voor de Game Drive en/of Lion Walk. Tickets hiervoor zijn enkel te koop in het park zelf. Tijdens de Game Drive gaan jullie met een Ranger van het park op zoek naar de dieren die daar leven. Lunch is niet inbegrepen, maar wel mogelijk op de terugweg. Jullie zullen rond een uur of 3-4 weer terug zijn in het hotel. 

Fathala wildpark senegal

Tijdens deze safari ga je 3 kilometer over de Noordelijke grens naar buurland Senegal. Via een verharde weg en de veerpont is Fathala goed te bereiken, binnen twee uur kan je vanaf Banjul in Fathala zijn, mits de veerpont mee werkt.


Fathala is een Groot Wild reservaat van zo'n 2000 hectare met originele en beschermde Afrikaanse wildernis. Geniet hier van giraffen, antilopen, zebra's, neushoorn, wilde zwijnen, gigantische Mahonie bomen, hoog savanne gras en de wilde bush, terwijl je met een Ranger door het park rijdt tijdens de Game Drive. In het reservaat is het ook mogelijk om te wandelen met leeuwen, the Lion Walk. 


Aangezien je naar het buurland Senegal gaat, moet je niet vergeten je paspoort en vaccinatie boekje mee te nemen.