Gambia safari

Gambia - the smiling coast of africa

City and market tour

Tijdens de City and Market Tour bezoeken jullie de hoofdstad Banjul en gaan jullie naar 3 verschillende markten, de Albert Market, Serrekunda Market en Abuko Animal Market. Alle drie de markten zijn een zeer leuke en bijzondere ervaring, waar je natuurlijk ook de tijd krijgt om souvenirs te kopen. 

City and market tour

BanjulBanjul is de officiële hoofdstad van Gambia, maar verwacht er niet teveel van. De grootste stad van Gambia, Serrekunda, is wat dat betreft een stuk levendiger. Toch is Banjul zeker een bezoekje waard en gaan jullie tijdens de tour naar de Arch 22 en het Nationaal museum. De Arch 22 is één van de hoogste gebouwen in Gambia. Het is best gek om ineens zo'n modern wit bouwsel te zien. Naast de Arch is tegenwoordig een tribune gebouwd vandaar men de parades en festiviteiten kunnen zien. Hoog bovenin de Arch is een museum gevestigd dat gewijd is aan de Afrikaanse culturen in Gambia. Het uitzicht wat je hebt over de stad is geweldig mooi. Ook in Banjul is er een markt te vinden, namelijk de Albert Market. Het is een geweldige plek om mensen te kijken. De wirwar van kleine doorgangen op de gedeeltelijk overdekte markt geeft bijna het idee van een Oosterse Bazaar. Al je zintuigen worden hier getrakteerd op het echte Afrika; de prikkelende geur van specerijen en wierook, de prachtige kleuren van stoffen en kleding en de zinderende warmte afgewisseld door de verkoelende bries die door het gangenstelsel blaast. Ook zijn hier prachtige houtwerken en batik stoffen te vinden voor leuke prijzen. Let op, onderhandelen over de prijs hoort erbij en de gids kan jullie daar zeker bij helpen. 


Serrekunda Market. Dit is de markt in de grootste stad van Gambia en is een belevenis op zich. Op deze markt kun je letterlijk alles kopen en hier doet de lokale bevolking dan ook hun boodschappen. Kijk niet gek op als Gambianen op drukke toon en met veel handgebaren onderhandelen over een aankoop of als een pas aangeschafte geit gewoon mee wordt genomen achterin de taxi.