Gambia safari

Gambia - the smiling coast of africa

Makasutu cultural forest

Een bezoek aan Makasutu Cultural Forest is zeker erg bijzonder. Dit is een volledige dagexcursie. Jullie worden opgehaald en teruggebracht naar jullie hotel door de gids met jeep en privéchauffeur, lunchen in het park en er is water voor onderweg. In het park gaan jullie met een ranger van het park een wandeling maken, een boottochtje over de rivier en is het mogelijk om naar een zogenoemde Marabout te gaan. 

Makasutu cultural forest

Makasutu Forest. In dit prachtige ecologische bos kun je uren wandelen en genieten van de prachtige natuur om je heen. Makasutu is een goed voorbeeld dat toerisme en milieubescherming hand in hand kunnen gaan. Makasutu betekent Spiritueel Woud in de stamtaal Mandinka. Verwonder je tijdens de wandeling over de felle kleuren van de vlinders die aan je voeten landen en verbaas je over de tropische vogels die het woud rijk is. Ook leven in dit bos de grootste groep bavianen van heel Gambia en de kans is groot dat jullie deze zullen zien. Het landschap is zeer divers en bestaat uit savannes, mangroves, tropisch regenwoud en grasland. 


Met een beetje mazzel kun je de palmwijntappers aan het werk zien en kun je de palmwijn proeven. Wees wel gewaarschuwd, want dit spul kan zo sterk zijn dat veel mensen hier de beruchte Pink Elephant van gaan zien. Toch is het zeker aan te raden om even te proeven, al is het maar één slok.