Gambia safari

Gambia - the smiling coast of africa

Real life experience

Tijdens de Real Life Experience ga je een hele dag op pad. Om 08.00 uur in de ochtend word je opgehaald bij je hotel door de gids met jeep en priv√©chauffeur. Allereerst rijden jullie naar de Heilige Krokodillen pool in Bakau, waar jullie zeer waarschijnlijk krokodillen gaan zien en een bezoek brengen aan een klein museum. Vervolgens rijden jullie door naar het Monkey Park in Bijilo, waar jullie een wandeling maken door het park. Daarna  bezoeken jullie een lokale markt en een familie thuis. Het is echter ook mogelijk om een school te bezoeken. Dan is het alweer bijna tijd voor de lunch (let op, dit zal rond een uur of 2 zijn) en hiervoor gaan jullie naar Paradise Beach. Na de lunch rijden jullie over het strand naar Tanji Fishing Village, een ervaring die je niet snel zult vergeten. Hier zien jullie hoe de vissers terugkomen met hun vangst van die dag. Na Tanji rijden jullie weer terug naar jullie hotel, waar jullie kunnen nagenieten van een dag met heel veel mooie, bijzondere en leuke indrukken. 

Real life experience

De heilige krokodillen pool (Kachikally) ligt in Bakau. Volgens oud gebruik wordt geloofd dat deze pool bovennatuurlijke genezende krachten bezit met name op het gebied van onvruchtbaarheid. Nog steeds komen vele vrouwen van heinde en ver om zich te wassen met het heilige water in de hoop op een goede vruchtbaarheid. Veel andere oude rituelen worden ook uitgevoerd bij de poel en vele mythes vinden er hun oorsprong. De Kachikally pool is een prachtige plek en veel mensen zeggen de spiritualiteit daar te kunnen voelen. In de pool leven zo'n 80 krokodillen waarvan je de meeste kan aaien! Of dat nu komt doordat ze gevoerd worden of dat het inderdaad heilige krokodillen zijn weet niemand. 


Bijilo Monkey Forest. Dichtbij het toeristische Senegambia gebied ligt Bijilo Monkey Forest. Je kan hier verschillende apen en prachtige vogels, zoals de Neushoornvogel, in het wild zien. Op de weg ernaar toe zal je ongetwijfeld aangesproken worden door bumpsters die je apenootjes willen verkopen maar bij de ingang van het parkje hangen borden dat het absoluut verboden is om de apen te voeren. In het park moet je een Ranger van het park zelf inhuren, deze zal je vragen of je echt geen apenootjes gekocht hebt omdat voeren echt niet toegestaan is. Eenmaal in het park zal diezelfde Ranger je uitleggen dat de apen niet dichterbij komen omdat je geen apenootjes gekocht heb en hij zal je aanraden om dit volgende keer wel te doen, ook al morgen de apen niet gevoerd worden, snap je het nog?! Ik ook niet! Maar wat maakt het uit? Haal je schouders op en zeg This is Africa. 


Naast apen vind je in het park ook enorm grote termietenheuvels en in deze termietenheuvels wonen ook vaak slangen omdat het van binnen lekker koel is. Klim dus niet op een termietenheuvel om een leuke foto te maken omdat je dan best eens een inwonende slang in zijn middagslaapje kan verstoren.

Als je in het regenseizoen een bezoek brengt aan Bijilo kan je ook enorme spinnen met dito spinnenwebben zien hangen. Er is in het park een uitzichtpunt waar je een prachtige blik kan werpen op de oceaan en wat verderop is een soort weide waar je als je geluk hebt veel apen met hun baby's van dichtbij kan zien.


Paradise Beach. Hier gaan jullie lunchen en is er tijd om te relaxen. Wil je een duik in de zee nemen? Geef dit dan van tevoren even aan, zodat de gids hier rekening mee kan houden. Hou rekening met de sterke onderstroom en ga niet te ver de zee in. Ook kun je op dit strand veel schelpen vinden. Hou er wel rekening mee dat niet alle schelpensoorten ingevoerd mogen worden in Nederland, omdat sommige soorten beschermd zijn. 


Tanji Fishing Village. Het vissersdorpje Tanji is met name leuk in de namiddag, omdat dan alle vissers weer terug keren met hun vangst van die dag. De vrouwen komen helpen om de vis naar het strand te brengen en schoon te maken. De vis wordt meteen ter plekke gerookt, waardoor er in het hele dorp een zware geur van gerookte vis hangt. Met de ondergaande zon, de rook van visrokerijen, de pirogues (kano's) op het strand en de prachtige kleurige traditionele kleding van de vrouwen, ben je verzekerd van een paar mooie foto's en een geweldige ervaring. De verzameling van duizenden (niet aangesloten) koelkasten op het strand waar de vis tijdelijk in wordt bewaar is een erg grappig gezicht.