Gambia safari

Gambia - the smiling coast of africa

River/Fishing tour

Tocht over de Gambian River. Dit is een volledige dagexcursie. Jullie worden opgehaald bij jullie hotel en rijden dan naar Denton Bridge. Daar zullen jullie op de boot stappen en door de Mangrove bossen varen op de Gambian RIver. Er zijn veel vogels te zien en de gids vertelt van alles over de omgeving. Tijdens de tocht is het mogelijk om te vissen, maar geef dit van tevoren aan. Jullie varen naar Lamin Lodge, waar jullie zullen lunchen. Wanneer jullie je eigen vis gevangen hebben, zal deze hier worden schoongemaakt en bereidt, verser kan niet! Na de lunch varen jullie weer terug naar Denton Bridge. Let op dat de lunch rond 15.00 uur zal zijn. Er is drinken aan boord aanwezig. Mocht je niet tot 15.00 uur kunnen wachten, dan raden wij aan om wat koekjes/snacks mee te nemen. 

River/fishing tour

Één van mijn persoonlijke favorieten is toch wel echt de river tour. Op een dubbeldekse boot geniet je van een heerlijke cruise over de Gambian River. Onderweg worden er stops gemaakt om te vissen (hengels zijn aan boord) of om foto's te maken van de bijzondere vogels die in de Mangrove wonen. Lekker in het zonnetje luieren of even een boekje lezen is uiteraard ook mogelijk op het zonnedek, voorzien van lounge sets. Bespreek met je gids van Gambia Safari de diverse mogelijkheden. 


Lamin Lodge. Tussen de mangrove bossen verscholen ligt Lamin Lodge. DIt is een restaurant op palen, helemaal gemaakt van Mangrove hout en telt drie verdiepingen. Dit zorgt ervoor dat Lamin Lodge eruit ziet als een enorme boomhut. Het verharde pad naar Lamin Lodge is geheel gemaakt van verpulverde oesterschelpen, die ook in grote bergen naast het pad liggen. Omdat de oesters zich in Gambia aan de wortels van de Mangroves vastzetten, gaan de vrouwen bijna dagelijks bij eb het water op om de oesters van de wortels te steken. De oesters worden gekookt gegeten en van de schelpen worden dus verf en wegen gemaakt. Als je bij Lamin Lodge komt met de river tour en jullie hebben je eigen vis gevangen, dan wordt deze hier schoongemaakt en bereidt. De lunch bestaat uit de gevangen vis, rijst, salade, patatjes en watermeloen. Uiteraard is het mogelijk om iets anders te bestellen, maar geef dit van tevoren aan bij de gids, zodat hij dit op voorhand kan regelen met Lamin Lodge.